Laatse nieuws

Wonen in GOUD logo

Laatste nieuws

30 april 2021

Gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen

Naast een grote variëteit aan woningen krijgt Wonen in GOUD unieke gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen. Allerlei ontmoetingsruimtes om verbindingen te leggen tussen jou en je buren. 💬
De gemeenschappelijke ruimtes zullen onder andere bestaan uit:
🛋️ Woonkamer waarin je na een lange werkdag nog even samen een biljartje kunt leggen.
🏋️‍♂️ Fitnessruimte zodat je geen abonnement meer nodig hebt op de sportschool.
📚Bibliotheek waarin je boeken kunt lenen en uitlenen.
🌸 Binnentuin om heerlijk ontspannen op een zomeravond met elkaar de BBQ aan te steken.
🛏️ Logeerkamer waar je gasten gemakkelijk een nachtje kunnen blijven slapen en alle privacy hebben.
💻 Werkruimtes die kunnen worden gebruikt door bijv. ZZP-ers of thuiswerkers. Bureaus staan klaar, kopje koffie erbij, inpluggen en werken maar!
Geïnteresseerd? Meld je snel aan

Laatste nieuws

19 april 2021

Wonen in GOUD: voor elk wat wils!

Wonen in Goud is de meest bijzondere nieuwbouwontwikkeling die Gouda ooit heeft gekend. Op een uitstekende locatie, met vergezichten aan alle zijden: je kunt wonen aan de ‘Stadszijde’, ‘Weegjezijde’, Polderzijde’, en ‘Stationszijde’. In Wonen in Goud wordt een micro-samenleving tot stand gebracht die zijn gelijke niet kent.

De verschillende woningtypes

In Wonen in Goud worden 113 koopwoningen gerealiseerd. Er zijn verschillende woningtypes en we sommen ze hier even voor je op:

Toren hoog
Appartement type M
Appartement type L
Appartement type XL
Appartement type Penthouse

Toren laag
Binnentuin stadswoning laag
Binnentuin stadswoning hoog
Woonwerk woning

Laatste nieuws

2 maart 2021

Terugblik

participatieavond A1 locatie

Ter hoogte van de kruising Burgemeester Jamessingel/Hamstergat (op de A1 locatie) staan over een tijdje mooie woningen. Wibaut Projectontwikkeling realiseert hier, in het oostelijke deel, circa 200 woningen. M3Architecten richt zich op het westelijke deel en bouwt onder de noemer ‘Wonen in Goud’ 209 woningen.

Voordat de bouw echt van start gaat hebben gemeente, ontwikkelaars en architecten input opgehaald bij omwonenden, ondernemers en toekomstige bewoners. En toegelicht hoe het proces verder zal verlopen. Dit gebeurde tijdens een informatieavond op 16 februari.

Natuurlijk vond die digitaal plaats, want vanwege corona en de avondklok was het niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Dat het project leeft onder de Gouwenaars bleek wel uit de grote opkomst: ruim 60 mensen namen deel aan de online sessie. De deelnemers zagen en hoorden onder meer een presentatie van Wibaut Projectontwikkeling (Mark van der Heijde en Ernest van der Meijde) en M3Architecten (Leendert Steijger). Zij lieten zien hoe er in de planfase is nagedacht over de hoogte van de bebouwing, het groen en de voorzieningen. In een online enquête konden de deelnemers vervolgens hun mening geven over de plannen en dan met name over de inrichting van het gebied. Aan het einde was er nog gelegenheid om vragen te stellen. Alle vragen worden op dit moment beantwoord en zijn vanaf medio maart beschikbaar op deze website.

Bekijk hier de opname van de online bijeenkomst.

Laatste nieuws

5 februari 2021

Uitnodiging

Wonen en voorzieningen op de A1 locatie? Denk nu mee over de plannen voor straks!

Gouda bouwt aan de toekomst! In de Spoorzone komen woningen en voorzieningen voor iedereen die wil wonen, werken en ontspannen in het hart van Gouda. Bijvoorbeeld op de A1 locatie: een mooie plek langs het spoor, ter hoogte van de kruising van de Burgemeester Jamessingel en het Hamstergat. De ontwikkeling bestaat uit twee delen (west en oost). Wibaut Projectontwikkeling realiseert in het oostelijke deel circa 200 woningen. M3Architecten richt zich op het westelijke deel onder de noemer: ‘Wonen in Goud’.

Op DINSDAG 16 FEBRUARI om 19.00 uur organiseren we een interactieve online bijeenkomst.
Als omwonende (bedrijven en woningen), toekomstige bewoner of geïnteresseerde nodigen we u hiervoor van harte uit!
Tijdens de bijeenkomst presenteren beide ontwikkelaars hun voorlopige plannen en ontwerpen. Ook lichten ze het verdere proces en de procedures toe. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Hoe dat kan leggen we u aan het begin van de avond uit.

MELD U AAN!
Dat kan door een mail te sturen naar spoorzone@gouda.nl. U krijgt vervolgens een bevestiging van uw deelname én de link om op 16 februari digitaal in te loggen. Aanmelden kan tot en met maandag 15 februari, 12.00 uur.
Heeft u voorkeur voor persoonlijk contact? Dat kan, laat u ons dat dan weten via de mail. We kijken dan samen naar de mogelijkheden. Heeft u een andere vraag?
Wellicht komt deze in de informatiebijeenkomst aan bod.
Graag tot 16 februari!

Laatste nieuws

7 mei 2020

Onthulling

Onthulling van het bouwbord op 7 mei door wethouder Rogier Tetteroo en architect/ontwikkelaar Leendert Steijger van M3 Architecten op de hoek Nieuwe Gouwe oz/Burg. Jamessingel. Een prachtig project in voorbereiding van maar liefst 200 woningen met voor elk wat wils! Schrijf je snel in!
Meer info via
Boer makelaardij Midden Holland en TW3 – Diel Makelaars

Wonen in Goud Bouwbordonthulling
Wonen in Goud Bouwbordonthulling