Laatste nieuws

Wonen in GOUD logo

Laatste nieuws

4 juni 2021

⭐ Wonen in Goud ⭐ Het fantastische uitzicht

Het fenomenale uitzicht

In GOUD kun je kiezen uit een grote hoeveelheid verschillende woningtypes, die je naar je eigen smaak kunt inrichten. Elke woning is anders, maar ze hebben één ding gemeen: een geweldig uitzicht aan alle zijden: de ‘Stadszijde’ (Zuid), de ‘Weegjezijde’ (West), de ‘Goudse Poortzijde’ (Noord), en de ‘Stationszijde’ (Oost).

De appartementen hebben een fenomenaal uitzicht op het centrum, het station en het gebied om Gouda heen. Maar de penthouses op ruim 70 meter hoog krijgen een tot nu toe ongeëvenaard uitzicht voor Goudse begrippen. Rotterdam, Den Haag en vele andere steden zijn te zien vanaf deze hoogte.
Wat wordt jouw toekomstige uitzicht? Ontdek het hier!

Laatste nieuws

28 mei 2021

⭐ Wonen in Goud ⭐ Parkeren, geluidsoverlast en het fantastische uitzicht

Parkeren en gebruik van de auto

Om met zijn allen voor een schonere toekomst te zorgen en klimaatverandering tegen te gaan moet er minder gebruik gemaakt worden van de auto. Wonen in GOUD gaat stimuleren om voor andere vervoersmiddelen te kiezen zodat jullie minder of zelfs geen behoefte hebben aan een auto of tweede auto.

Fietsen
Wonen in GOUD ligt dicht bij het centrum, maar het is ook de ideale locatie om overal supersnel te komen, want het station ligt op een steenworp afstand. Daarom heeft het complex ook ruime fietsparkeervoorzieningen. Makkelijk te bereiken en voor elke woning minimaal 3 plekken (de fietsplekken zijn extra naast jouw berging). Mocht je een elektrische fiets hebben kan het ook mogelijk gemaakt worden dat deze hier wordt opgeladen.

Deelauto’s

Niet iedereen heeft in het dagelijks leven een auto nodig, maar voor uitzonderlijke gevallen is dit toch wel erg handig. In Wonen in GOUD zijn er 8 deelauto’s ter beschikking gesteld voor alle bewoners. Wel met een rijbewijs natuurlijk. Boek gemakkelijk de auto en ga een dagje uit met het gezin of maak een afspraak met verre vrienden, want je woont lekker dicht bij de snelweg.

Parkeerplaatsen
Wil je toch een eigen privé auto? Dan kan dit natuurlijk. Er zijn 196 parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan 188 in de kelder.
• 99 parkeerplaatsen voor de verkoop
• 89 parkeerplaatsen voor dubbelgebruik (bewoners en bezoekers)
• 8 deelauto’s

Binnen en buiten in rust kunnen wonen

Wonen in GOUD is een locatie in de Spoorzone van Gouda. Een nieuwe, moderne wijk dicht bij het station, het centrum en de snelweg. Dit brengt natuurlijk wel uitdagingen met zich mee qua geluid. Iedereen wilt namelijk in alle rust kunnen wonen. Binnen en buiten. Kosten noch moeite zijn bespaart om dit voor elke woning mogelijk te maken.

Wat is er allemaal gebeurd?
Ontwerpen met geluid is al vanaf de eerste schets onderdeel van de opgave. De architect wilde verder gaan dan alleen de woningen aan de geldende normen te laten voldoen. Zo is het hart van het ontwerp de binnentuin. Hier kun je elkaar in alle rust ontmoeten of lekker in de zon vertoeven, ongestoord door herrie (of door harde wind). Dit is mogelijk gemaakt doordat de woningen deze rusttuin aan vele zijden afschermen. Deze woningen zijn extra geïsoleerd tegen geluid van buitenaf en daardoor kun je gerust de ramen en deuren open zetten naar de binnentuin.

In alle rust wonen, werken en verblijven

De torens hebben meerdere systemen waardoor je hier rustig kunt wonen. Naast goed isolerende gevels en beglazing is flexibiliteit een must. Zo zijn de buitenruimtes flexibel af te sluiten. Een kwart, de helft of helemaal dicht, maakt dat je de mate van geluidswering kunt bepalen. Ook geeft dit de mogelijkheid om het terras af te schermen van harde wind. Daarnaast maakt het dat in de nacht de ramen opengezet kunnen worden, zonder dat enig hinderlijk geluid de woning binnendringt en je wakker houdt uit je slaap. Dit vinden wij namelijk ontzettend belangrijk voor het woongenot.

Dit hele pakket gaat zorgen dat ieder hier in alle rust kan wonen, werken en verblijven.

Een fantastisch uitzicht

In Wonen in GOUD kun je kiezen uit een grote hoeveelheid verschillende woningtypes, die je naar je eigen smaak kunt inrichten. Elke woning is anders, maar ze hebben één ding gemeen: een geweldig uitzicht aan alle zijden: de ‘Stadszijde’, de ‘Weegjezijde’, de Polderzijde’, en de ‘Stationszijde’.

In onze volgende nieuwsbrief kun je genieten van het fantastische uitzicht door mee te vliegen met onze drone.

Laatste nieuws

14 mei 2021

Gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen. Jouw mening telt!

Wonen in Goud ⭐ Gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen.
Naast een grote variëteit aan woningen krijgt Wonen in GOUD unieke gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen. Allerlei ontmoetingsruimtes om verbindingen te leggen tussen jou en je buren.
Jouw mening telt! Klaar om mee te denken? Vul dan de enquête in.
Hoe zie jij het voor je? Wat mis je nog in onze plannen en hoe ontmoet jij het het liefst je buren? Vul de enquête in en denk met ons mee, want zo wordt Wonen in GOUD echt iets VOOR en VAN jou.

Klik hier om de enquête in te vullen.

🛋️ Woonkamer waarin je na een lange werkdag nog even samen een biljartje kunt leggen.
🏋️‍♂️ Fitnessruimte zodat je geen abonnement meer nodig hebt op de sportschool.
📚Bibliotheek waarin je boeken kunt lenen en uitlenen.
🌸 Binnentuin om heerlijk ontspannen op een zomeravond met elkaar de BBQ aan te steken.
🛏️ Logeerkamer waar je gasten gemakkelijk een nachtje kunnen blijven slapen en alle privacy hebben.
💻 Werkruimtes die kunnen worden gebruikt door bijv. ZZP-ers of thuiswerkers. Bureaus staan klaar, kopje koffie erbij, inpluggen en werken maar!
Geïnteresseerd? Meld je snel aan

Laatste nieuws

30 april 2021

Gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen

Naast een grote variëteit aan woningen krijgt Wonen in GOUD unieke gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen. Allerlei ontmoetingsruimtes om verbindingen te leggen tussen jou en je buren. 💬
De gemeenschappelijke ruimtes zullen onder andere bestaan uit:
🛋️ Woonkamer waarin je na een lange werkdag nog even samen een biljartje kunt leggen.
🏋️‍♂️ Fitnessruimte zodat je geen abonnement meer nodig hebt op de sportschool.
📚Bibliotheek waarin je boeken kunt lenen en uitlenen.
🌸 Binnentuin om heerlijk ontspannen op een zomeravond met elkaar de BBQ aan te steken.
🛏️ Logeerkamer waar je gasten gemakkelijk een nachtje kunnen blijven slapen en alle privacy hebben.
💻 Werkruimtes die kunnen worden gebruikt door bijv. ZZP-ers of thuiswerkers. Bureaus staan klaar, kopje koffie erbij, inpluggen en werken maar!
Geïnteresseerd? Meld je snel aan

Laatste nieuws

19 april 2021

Wonen in GOUD: voor elk wat wils!

Wonen in Goud is de meest bijzondere nieuwbouwontwikkeling die Gouda ooit heeft gekend. Op een uitstekende locatie, met vergezichten aan alle zijden: je kunt wonen aan de ‘Stadszijde’, ‘Weegjezijde’, Polderzijde’, en ‘Stationszijde’. In Wonen in Goud wordt een micro-samenleving tot stand gebracht die zijn gelijke niet kent.

De verschillende woningtypes

In Wonen in Goud worden 113 koopwoningen gerealiseerd. Er zijn verschillende woningtypes en we sommen ze hier even voor je op:

Toren hoog
Appartement type M
Appartement type L
Appartement type XL
Appartement type Penthouse

Toren laag
Binnentuin stadswoning laag
Binnentuin stadswoning hoog
Woonwerk woning

Laatste nieuws

2 maart 2021

Terugblik

participatieavond A1 locatie

Ter hoogte van de kruising Burgemeester Jamessingel/Hamstergat (op de A1 locatie) staan over een tijdje mooie woningen. Wibaut Projectontwikkeling realiseert hier, in het oostelijke deel, circa 200 woningen. M3Architecten richt zich op het westelijke deel en bouwt onder de noemer ‘Wonen in Goud’ 209 woningen.

Voordat de bouw echt van start gaat hebben gemeente, ontwikkelaars en architecten input opgehaald bij omwonenden, ondernemers en toekomstige bewoners. En toegelicht hoe het proces verder zal verlopen. Dit gebeurde tijdens een informatieavond op 16 februari.

Natuurlijk vond die digitaal plaats, want vanwege corona en de avondklok was het niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Dat het project leeft onder de Gouwenaars bleek wel uit de grote opkomst: ruim 60 mensen namen deel aan de online sessie. De deelnemers zagen en hoorden onder meer een presentatie van Wibaut Projectontwikkeling (Mark van der Heijde en Ernest van der Meijde) en M3Architecten (Leendert Steijger). Zij lieten zien hoe er in de planfase is nagedacht over de hoogte van de bebouwing, het groen en de voorzieningen. In een online enquête konden de deelnemers vervolgens hun mening geven over de plannen en dan met name over de inrichting van het gebied. Aan het einde was er nog gelegenheid om vragen te stellen. Alle vragen worden op dit moment beantwoord en zijn vanaf medio maart beschikbaar op deze website.

Bekijk hier de opname van de online bijeenkomst.

Laatste nieuws

5 februari 2021

Uitnodiging

Wonen en voorzieningen op de A1 locatie? Denk nu mee over de plannen voor straks!

Gouda bouwt aan de toekomst! In de Spoorzone komen woningen en voorzieningen voor iedereen die wil wonen, werken en ontspannen in het hart van Gouda. Bijvoorbeeld op de A1 locatie: een mooie plek langs het spoor, ter hoogte van de kruising van de Burgemeester Jamessingel en het Hamstergat. De ontwikkeling bestaat uit twee delen (west en oost). Wibaut Projectontwikkeling realiseert in het oostelijke deel circa 200 woningen. M3Architecten richt zich op het westelijke deel onder de noemer: ‘Wonen in Goud’.

Op DINSDAG 16 FEBRUARI om 19.00 uur organiseren we een interactieve online bijeenkomst.
Als omwonende (bedrijven en woningen), toekomstige bewoner of geïnteresseerde nodigen we u hiervoor van harte uit!
Tijdens de bijeenkomst presenteren beide ontwikkelaars hun voorlopige plannen en ontwerpen. Ook lichten ze het verdere proces en de procedures toe. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Hoe dat kan leggen we u aan het begin van de avond uit.

MELD U AAN!
Dat kan door een mail te sturen naar spoorzone@gouda.nl. U krijgt vervolgens een bevestiging van uw deelname én de link om op 16 februari digitaal in te loggen. Aanmelden kan tot en met maandag 15 februari, 12.00 uur.
Heeft u voorkeur voor persoonlijk contact? Dat kan, laat u ons dat dan weten via de mail. We kijken dan samen naar de mogelijkheden. Heeft u een andere vraag?
Wellicht komt deze in de informatiebijeenkomst aan bod.
Graag tot 16 februari!

Laatste nieuws

7 mei 2020

Onthulling

Onthulling van het bouwbord op 7 mei door wethouder Rogier Tetteroo en architect/ontwikkelaar Leendert Steijger van M3 Architecten op de hoek Nieuwe Gouwe oz/Burg. Jamessingel. Een prachtig project in voorbereiding van maar liefst 200 woningen met voor elk wat wils! Schrijf je snel in!
Meer info via
Boer makelaardij Midden Holland en TW3 – Diel Makelaars

Wonen in Goud Bouwbordonthulling
Wonen in Goud Bouwbordonthulling