Gouda, een moderne stad

Wonen in GOUD logo

Wonen in de wijk Spoorzone

Wonen in GOUD kaartje

Wonen in de wijk Spoorzone, dat wil iedereen

In deze wijk komen alle voordelen van stadswonen bij elkaar. Wanneer je balkondeur open staat komt de stad een beetje naar binnen. Het carillon van de Sint Jan is in de verte te horen en dichterbij de stemmen van kinderen op het schoolplein van de basisschool.
De woningen zijn zeer geschikt voor mensen die hun hart hebben verpand aan Gouda en aan de wijk Spoorzone.
Hele families blijven bij elkaar in de buurt wonen en beschermen zo tradities die al generaties lang bestaan. Gezelligheid van toen is daarom ook de gezelligheid van nu. Even naar je moeder wandelen voor een kop koffie. Met je neefje naar de voetbal. Je kinderen lopend naar school brengen. In Spoorzone ben je overal in de buurt: het voetbalveld, de basisschool, een supermarkt, een gezondheidscentrum, een apotheek en een drogisterij. Allemaal binnen een straal van 100 meter.

De mooiste achtertuin van Nederland

Iets verder kun je heerlijk wandelen over de nieuwe boulevard langs de IJssel, genieten van een optreden in Cultuurhuis de Garenspinnerij, een filmpje pakken in het Filmhuis of de kinderen lekker laten uitrazen bij de Speeltuinvereniging op het nabijgelegen Sluiseiland. Of ga je liever even de stad in? Je bent er met 3 minuten fietsen. En met 5 minuten fietsen ben je Gouda uit. Daar kun je de polders van de Krimpenerwaard ontdekken. Gouda heeft door de weidse polders immers de mooiste achtertuin van Nederland. Vanuit Spoorzone zit je in een mum van tijd op de A12 of de A20 en in 5 minuten op het station Gouda. Met de trein ben je in 18 minuten down town Rotterdam, Utrecht of Den Haag!